Basiscursus houtbewerking

Wil jij in een kleine groep kennis maken met het plezier van houtbewerking? Doe mee met onze cursus. We begeleiden je op je eigen niveau in een ontspannen sfeer!

Tijdens het vervaardigen van kleine werkstukken maakt je kennis met handgereedschappen zoals schaven, zagen en beitels. Je leert deze te gebruiken door er diverse houtverbindingen mee te maken. Aftekenen, zagen, steken, lijmen en afwerken met olie. Dit alles in een mooie werkplaats met een professionele werkbank en goed gereedschap. Gedurende de cursus behandelen we ook enige theorie: houtsoorten en hun eigenschappen en hoe maak/houd je gereedschap scherp. Halverwege de avond is er een korte pauze met koffie of thee.

Doelgroep: Beginners.

Lees verder
Meld je direct aan

Lees verder

Lees verder

Gevorderdencursus houtbewerking

Wil jij je skills in houtbewerking verder uitbreiden en met zowel de hand als machines aan de slag? Doe mee met onze cursus voor gevorderden!

Tijdens het vervaardigen van een plantentafel of bijzettafeltje naar eigen ontwerp verbreed jij je kennis over handgereedschappen, zoals: schaven, zagen en beitels. We gaan dieper in op de technieken waardoor je de diverse houtverbindingen nog nauwkeuriger kan maken. Tijdens de cursus leer je over diverse technieken en gereedschappen om massief hout en plaatmateriaal te bewerken. Ook gaan we dieper in op wat hout nou precies is. Hoe herken je het? Welke houtsoort is waar geschikt voor? Daarnaast krijg je uitleg over hoe je op een veilige manier in onze professionele werkplaats kan werken. Halverwege de avond is er een korte pauze met koffie of thee.

Doelgroep: Mensen met ervaring (het gevolgd hebben van de basiscursus is een pré)

Lees verder
Meld je direct aan